Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Apel za hitno postupanje u rasvjetljavanju okolnosti smrti Samira Sijamhodžića Istaknuto

 

U petak, 10.04.2020. godine, postupajući po prijavi građana, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine potvrdila je izlaskom na teren da je u rijeci Savi pronađeno beživotno tijelo muškarca.

Na veliku žalost i tugu pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), posebno pripadnicima 108/215. Viteške motorizovane brigade Brčko, riječ je o proslavljenom pripadniku ARBiH, koji je u uniformi iste, braneći našu zemlju od agresora, više puta ranjavan.

Samir Sijamhodžić, zvani Kondor, ostavio je iza sebe ljude koji su ga voljeli i poštovali, porodicu, rodbinu i prijatelje, poznanike.

Teško je izgubiti voljenu osobu, teško je izgubiti vođu i zaštitnika, a upravo s time se danas, suočavaju njegovi najbliži.

Samir Sijamhodžić nosio je štit dobrog imena, takav je bio za života, u svim borbama i u kući, takvog će ga pamtiti oni koji su ga znali.

Sada, kada je njegovo srce prestalo da kuca, ostaju njegovim prijateljima i poznanicima, sjećanja i uspomene na zajednički rad, na druženje, priče i šale, uspomene duboko urezane u svijest, na jednog hrabrog i velikog čovjeka, srčanog i srdačnog, velikog prijatelja.

Svi mi, pa i oni koji ga nisu lično poznavali, suosjećamo s porodicom i dijelimo bol u njihovim srcima, bol zbog gubitka, zbog prestanka, zbog nedovršenih razgovora, neizrečene ljubavi i nepodijeljene nježnosti.

Iz svega gore navedenog, možemo samo zaključiti da je svima na koje je život Samira Sijamhodžića ostavio trag, taj isti trag trenutno bolna rana.

Takvu ranu može umiriti jedino zaključak koji se ogleda u odgovoru na pitanje – šta se desilo i šta je dovelo do toga da ratni heroj izgubi život u miru?

Zato zahtijevamo i apelujemo na sve nadležne, Policiju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da poduzme sve neophodne istražne radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti pod kojima je okončan ovaj život, u što kraćem roku, čime bi članovi porodice mogli da nađu mir, ako već neće moći naći utjehu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com