Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Kokanović: Nedopustivo zapošljavanje na budžet u vrijeme pandemije Istaknuto

 

Predsjednik brčanskog odbora Socijalističke partije i poslanik u Skupštini distrikta Zoran Kokanović danas se javnosti obratio saopštenjem u vezi sa dodatnim zapošljavanjem službenika u institucijama Distrikta, piše nula49.
Saopštenje prenosimo u cjelosti, bez korekcija:

Institucije Distrikta i Vlada Distrikta, bez obzira na proglašeno stanje pandemije, očigledno koriste vrijeme za dodatna zapošljavanja službenika, i to u uslovima kada dobar dio zaposlenih u institucijama radi od kuće, radi po režimu skraćenog vremena ili uopšte ne radi.
Smatramo da je sprovođenje konkursa u vanrednoj situaciji nemoralno i suprotno mjerama koje su na snazi.
Nije jasno kako će se vršiti intervjui kandidata jer svaki oblik narušava procedure i mjere koje je uveo Krizni štab.
Ovim činom se ugrožava zdravlje građana i grubo krše ljudska prava onih kandidata koji su odgovorni i neće izaći na konkurs.

Smatramo da sav teret posla koji bi trebalo da vrše novoprimljena lica može da se prebaci preraspodjelom na već postojeće službenike sa čime bi se obezbijedila zakonitost i spriječilo dodatno opterećenje budžeta koga pune poreski obveznici.

Novac namijenjen u te svrhe treba usmjeriti na sanaciju štete od pandemije, posebno u privredi.

Zbog toga zahtijevamo od Kriznog štaba, policije i drugih institucija Distrikta, posebno inspekcijskih, koje su nadležne za strogo provođenje mjera u vrijeme pandemije, da sve ove aktivnosti ispitaju i postupe u skladu sa donesenim mjerama.

A sprovođenje konkursa treba ostaviti za vrijeme nakon pandemije.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com