Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Banja Luka popušta mjere u ponedjeljak, "najvidljivije" odluke u RS-u vjerovatno 10. maja Istaknuto

blPredsjednica Republike Srpske Željka Civjanović kazala je da je 10. maj okvirni datum za popuštanje mjera u tom bh. entitetu jer će do tada proći tri najvažnija dana kada se očekuje masovno okupljanje građana – Vskrs koji je prošao, zatim 1. maj, a potom i Đurđevdan.

 

 

"Moguća je relaksacija mera, ali to podrazumijeva drugačiji režim rada, života i postupanja nego prije epidemije. Socijalna distanca ostaje jedan od prioriteta, kao i zaštita koju će pojedinci morati da nose da bi situacija bila pod kontrolom. Nadamo se da brojevi zaraženih neće porasti, da će opadati i da ćemo moći postepeno, veoma blago i polako, da se vraćamo u normalan režim", rekla je Cvijanović u intervjuu za Sputnik.Kako navodi, Banja Luka namjerava da već od 27. aprila počne sa uvođenjem određenih olakšica kada je riječ o ograničavajućim mjerama koje su primjenjena zbog pandemije, koje će se ticati pojedinih djelatnosti i zanatskih radnji koje ne podrazumevaju masovni kontakt, ali da će najvidljivije opuštanje mjera moglo da se očekuje 10. maja."Nakon što prođu svi ovi važni datumi, mogli bismo da relaksiramo mjere koje su uvedene. Ali, sve će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji" istakla je Cvijanović.Što se tiče Federacije BiH, popuštanje mjera planirano je za sljedeću sedmicu, a prvi detalji trebali bi biti poznati već sutra.

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com