Menu

Prvomajska ograničenja: U podne počinje policijski sat u RS-u, u Federaciji drugačija pravila Istaknuto

Screenshot 20200501 115929U bh. entitetu Republika Srpska danas u podne stupa na snagu zabrana kretanja koja će trajati do sutra u ujutru u 5 sati. U isto vrijeme, građani Federacije BiH pred sobom imaju znatno drugačiji set mjera.

Policijski sat bit će na snazi i sutra od 12 sati do nedjelje, 3. maja, u 5 sati, te ponovo u nedjelju, 3. maja, od 12 sati do ponedjeljka, 4. maja, u 5 sati, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.Entitetski štab produžio je i primjenu zaključka o zabrani kretanja svim osobama van mjesta njihovog prebivališta/boravišta od sutra u 12 sati do nedjelje, 3. maja, u 18 sati.Također, djeci s poteškoćama u razvoju dozvoljen je izlazak iz domova uz pratnju roditelja od 17 do 18 sati.Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da poštuju zaključak entitetskog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu Covida-19, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona.S druge strane, u Federaciji Bosne i Hercegovine entitetski štab civilne zaštite donio je naredbu prema kojoj se za 1.,2. i 3. maj uvodi policijski sat u trajanju od 22 sata do pet sati ujutro.Tokom prvomajskih praznika zabranjeno je i okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu.


U FBiH na snazi je i dalje odluka o ograničenju kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina sa izuzecima hitnih slučajeva i uz odobrenje kretanja u odabranim danima sedmice.

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com