Menu

U Mjesnoj zajednici IV juli obilježeni “Dani otpora” Istaknuto

 

Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz Armije Republike BiH- za Distrikt, danas je realizovala manifestaciju pod nazivom „Dani otpora“- za odbranu Brčkog.

Manifestacija je upriličena u skladu sa odlukama Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, a epicentar dešavanja je bio prostor ispred MZ „IV juli“, odakle je prvog maja 1992 godine, započeo otpor za očuvanje Brčkog i cijelovite BiH.

„Početak otpora agresiji na Brčko krenuo je baš s ovog mjesta i stoga ne smijemo zaboraviti ni jednog borca koji je u tome učestvovao, a s posebnim poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su dali svoje živote, za očuvanje BiH i Brčkog“, rekao je u ime Koordinacije boračkih udruženja Armije Republike BiH- za Distrikt Safet Bahor, podsjetivši da je već tog prvog dana svoj život u odbrani od agresije, položio Sakib Hadžajlić.
Ovo okupljanje, odnosno manifestacija „Dani otpora“, inače se odvija u sklopu obilježavanja 28. godišnjice 108./215. Viteške motorizovane Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com