Menu

Brčko: Hirurg Dragan Ninković predložen za savjetnika gradonačelnika Istaknuto

 

Ugledni brčanski hirurg Dragan Ninković predložen je za savjetnika za zdravstvo u kabinetu gradonačelnika u tom gradu, potvrdio je Srni gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Milić je rekao da je prijedlog poslao na potvrđivanje Skupštini distrikta, te da će, ukoliko poslanici na to ne budu stavili veto, Ninković stupiti na dužnost 15 dana od dana prijema zahtjeva u parlamentu.

Ninkovića je Krstom milosrđa 2018. godine odlikovao tadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Rođen je 14. novembra 1954. godine u Novom Sadu gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao i Medicinski fakultet u oktobru 1978, te specijalizaciju opšte hirurgije u martu 1988. godine.

U Brčko je došao nakon diplomiranja i počeo da radi u Bolnici godinu dana kasnije, po odsluženju vojnog roka.

Učestvovao je u formiranju Udruženja hirurga Republike Srpske i bio član predsjedništva Udruženja hirurga Federacije BiH dva mandata.

U proteklom ratu obavio je oko 1.000 operacija na pacijentima sa politraumama izazvanim ranjavanjima usljed vatrenih dejstava.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com