Menu

U Brčkom skraćen policijski čas, od 11. maja moguće otvaranje ugostiteljskih objekata Istaknuto

 

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH danas je izmijenio Naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta BiH te je izmjenom Naredbe zabranjeno kretanje u periodu od 22.00 do 5.00 časova.

Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama. U skladu sa ovom izmijenjena je i Naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije jedan čas vremena prije policijskog časa, odnosno do 21.00 čas.

Gradonačelnik Brčkog i komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Siniša Milić najavio je dalje ublažavanje mjera i naredbi koje su donesene s ciljem prevencije i zaštite od širenja virusa korona na području distrikta do kraja nedjelje.

„Pododjeljenje za javno zdravstvo zaduženo je da za sutrašnju sjednicu pripremi procedure rada i ponašanja za djelatnosti kojim će biti omogućen rad kao i procjenu za donošenje odluke o skraćenju perioda izolacije na 14 dana“, rekao je Milić.

On je dodao da će najvjerovatnije biti predloženo da u ponedjeljak 11. maja sa radom počnu ugostiteljski objekti, trgovine garderobom i frizerski saloni, dok bi naredne sedmice trebalo da bude donesena odluka i o uslovima za početak rada obdaništa.

„S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, koja je rezultat dobrih preventivnih mjera i odgovornog ponašanja naših sugrađana, za očekivati je da će u narednim nedjeljama doći do potpune normalizacije stanja, naravno, pod uslovom da nam se ne desi nešto nepredviđeno i uz potrebu pridržavanja naloženih individualnih zaštitnih mjera“, rekao je Milić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com