Menu

Staša Košarac ponudio ostavku na mjesto državnog ministra zbog korona-derneka Istaknuto

stasa111Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, ponudio je ostavku na funkciju koju obnaša.

 

 

"Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Vijeću ministara BiH gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih", napisao je Košarac na svom Twitter nalogu.

 

Ovakva odluka Košarca uslijedila je nakon brojnih kritika na njegov račun zbog učestvovanja na korona-derneku u Golf Klubu u Sarajevu, koji je održan uprkos mjerama zabrane zbog pandemije koronavirusa.

 

Podsjećamo, Košarac je nakon skandala izjavio da je na zabavu došao kako bi čestitao rođendan doktoru Jusufu Šabanoviću, koji je liječio članove njegove porodice.

 

Košarca je kritikovao i njegov stranački predsjednik Milorad Dodik koji je poručio da je Košarac napisao kraj svoj političkog puta.

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović odmah nakon skandala je uputio inicijativu za smjenu Košarca, a četiri kluba u Parlamentu BiH jučer su potpisala zahtjev za smjenu Košarca.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com