Menu

Srđan Puhalo: Naše društvo nazivam "aferim društvom" (VIDEO) Istaknuto

puhaloU rubrici „Komentar društvenih mreža“ danas se u Dan uživo iz Banjaluke javio psiholog Srđan Puhalo.

Puhalo je kometarišući ublažavanje mjera u Republici Srpskoj rekao kako se život lagano pokreće te da "izgleda da kapitalizam više nema živaca da se bavi koronom".

 

"Moramo početi raditi i živjeti ili će biti više ljudi koji će umrijeti od nezaposlenosti nego od samog virusa", kazao je Puhalo.

 

Govoreći o lokalnim izborima koji su zakazani za 4. oktobar, rekao kako bis e ljutili i oni koji su na vlasti i oni u opoziciji da se nisu raspisali.

 

"Svi bi se ljutili da se nije desilo - i ovi na vlasti i opoziciciji. Svi pokušavaju da kapitalizuju sve ovo što se dešavalo posljednjih mjeseci. Opozicija jedva čeka da iskritikuje poteze vlasti u posljednja dva mjeseca i tu se raduju i jedni i drugi lokalnim izborima. Opet će promašiti temu i baviti se drugim temama koji nemaju veze sa lokalom, niko se neće baviti lokalnom zajednicom koja izumire u BiH u lošem zdravstvu, školstvu, nemanju posla, odlasku mladih ljudi. Vraćamo se na staro stanje koje je samo po sebi loše", komentarisao je.

 

Govorilo se da se izbori ne mogu raspisati dok se ne usvoji državni budžet, a izbora u Mostaru još neće biti, o čemu je Puhalo kazao kako to ne vrijedi komentarisati, te da imamo stalnu situaciju da pravila postoje da se ne bi poštovala. "Logika ne postoji, postoje lokalni lideri koji su 'mali bogovi' u BiH za koje ne važe pravila. Međunarodna zajednica kaže 'sve je dobro samo dok se ne puca'. Vraćamo se u kolotočinu", kazao je.

 

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko jučer je Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija uputio niz kritika na račun vlasti u BiH, a Puhalo je kazao kako je s jedne strane OHR najvažnija sporedna stvar na svijetu u BiH, a da s druge strane nije primijetio reakcije u Federaciji BiH, a da su standardno uslijedile reakcije iz Republike Srpske. "Ja mislim da bi odlaskom OHR-a izgubili dežurnog krivca za mnogo toga što nije urađeno u BiH", istakao je Puhalo u Danu uživo.

 

Puhalo je kazao i da naše društvo on naziva "aferim društvo", komentarišući posljednju aferu u vezi sa "korona feštom" u Golf klubu u Sarajevu.

 

"Svakih 15, 20 dana imamo novu aferu koja služi da bi se prikrile druge. Da li će doći do epiloga sudskog, teško je reći. Mi imamo iste političke partije, istu međunarodnu zajednicu i vi očekujete da će poslije dva mjeseca hibernacije u BiH sad odjednom početi da rade svoj posao. Nisam siguran da će se to desiti i da je to realno i sa respiratorima, maskama, s raznim aferama. Novinari izgleda jedini rade svoj posao, odnosno dobar dio novinara i u jednoj situaciji kada su svi osjetljivi, a to je zbog virusa, njihova riječ je dobijala na težini", naveo je Puhalp.

 

O "korona fešti" je rekao kako sutra zasjeda Izvršni odbor SNSD-a, nakon čega će se znati šta će biti sa Stašom Košarcem iz SNSD-a i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

 

"Kako vrijeme bude prolazilo to će biti sve manje važno. Mislim da tu treba da radi binarni sistem - ili imate ostavku ili nemate, sve ostalo je šuplja priča. Ne znam šta drugo mogu da urade, da ga stave da čuči u kukuruzu, ukinuće mu platu? To je besmisleno. Ili daješ ostavku ili ne i tu nema velike filozofije. Dodik je uspio da od svoje partije napravi vojsku i svi su šutili dok on nije iznio stav i sad svi ćute dok on ne donese odluku o tome šta će biti sa ministrom Košarcem", komentarisao je.

 

Video na ovom linku: http://ba.n1info.com/Vijesti/a431872/Srdjan-Puhalo-za-N1-Nase-drustvo-nazivam-aferim-drustvom.html

 

(N1)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com