Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Brčko: 19 godina od ubistva Suzane Simikić Istaknuto

suz6Djevojčica Suzana Simikić, učenica osmog razreda Osnovne škole u Ražljevu kod Brčkog, imala je 15 godina kad je 9. maja 2001. ubijena na povratku iz škole.

 

 

I danas, 19 godina nakon zločina, ubica djevojčice još nije pronađen.

 

Suzanino tijelo pronađeno je u šumi pored puta, nekoliko stotina metara od porodične kuće.

 

Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Suzana nakon nastave, oko 12 časova, izašla iz škole te s drugaricama i ostalim učenicima koji koriste prevoz, sačekala autobus i ušla u njega. Izašla je oko 13 časova na stanici nadomak porodične kuće i od tada joj se izgubio svaki trag.

 

Odmah je organizovana potraga i, tri sata poslije, njeno tijelo pronađeno je u šumi. Djevojčici je u usta bio zabijen drveni kolac, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti gušenje.

 

Svojevremeno je uzet i DNK svih mještana radi upoređivanja DNK traga, za koji istražioci smatraju da ga je ostavio ubica.

 

Osim toga, konsultovani su i stručnjaci američkog FBI-ja, a raspisana je i novčana nagrada od 50.000 maraka za informaciju o ubici, ali sve to, nažalost, nije dovelo do rasvjetljavanja zločina.

 

MAJKA SE UBILA

 

Sara Simikić (56), majka ubijene Suzane, nije mogla izdržati tugu zbog gubitka kćerke i 26. maja 2010. izvršila je samoubistvo. Prema zvaničnoj policijskoj evidenciji, skočila je u bunar kod porodične kuće u Buzekari.

 

https://www.ebrcko.net

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com