Menu

Edita iz Priboja je čudo od žene: Siječe drva, vozi kamion, frizer, majka, domaćica... (VIDEO) Istaknuto

s4 830x0Editu Gibanicu iz Priboja komšije zovu "žena čudo". Ona je majka troje djece, ali i drvosječa, kamiondžija, kosač i zidar, a po struci je frizer. Umjesto makaza u rukama češće drži motornu testeru, siječe i razvozi drva za ogrev i od toga sa svojim suprugom izdržava porodicu.

 

 

Traktorista je, vozač kombija, putničkog vozila, poljoprivrednik, kosac, malinar, povrtar, umjetnik, uzgajivač cvijeća... Frizerske makaze svakodnevno zamjenjuje motornom testerom, prenosi TV 5 Užice.

 

Bilo joj je žao da suprug radi sam, pa mu se pridružila.

 

- Navikla sam, na početku je bila teška. Sad je laka - odgovara na pitanje kako rukuje motornom testerom.

 

Iako izaziva i divljenje i komentare, nije jedina koja se latila testere i kosačice. U toj porodici muške poslove obavlja i podmladak - dvije kćerke i sin.

 

Prijatelji i poznanici dive joj se i poštuju njen rad.

 

- Da ti pomogne u nevolji. Ovo što ona radi ne znam da li ko drugi u Priboju radi. Nikad ovo nisam vidjela. Vozi kamion, majka, domaćica, komšinica... - hvali je starija sugrađanka.

 

- Vjeruj mi, 90 odsto muškaraca nije joj prići. To je šampion od žene - hvale je i sugrađani.

 

- Danas je neobično šta sve ona radi. Uvijek je za razgovor, uvijek nasmijana - govori druga komšinica dodajući da su i Editina djeca za pohvalu.

 

Druži se sa ženama, ali često čuje komentare o "muškim" poslovima.

 

- Ja se samo smijem, ništa mi nije teško - zadovoljna je Edita.

 

Video na ovom linku  https://www.facebook.com/tv5ue/videos/1143500112676761/

 

https://www.telegraf.rs

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com