Menu

Brčko: Počela isplata jednokratne novčane pomoći za 10.314 penzionera Istaknuto

PenzioneriIsplata jednokratne novčane pomoći za brčanske umirovljenike za 2020. godinu, prema riječima predstojnice Pododjela za socijalnu zaštitu Nataše Stevanović, trebala bi početi danas te će se nastaviti tijekom sljedećih dana. Navedena isplata, prema odluci o programu utroška sredstava Vlade Distrikta, odvijat će se u dva navrata, odnosno u svibnju i rujnu tekuće godine.

 

 

U prvom dijelu obavit će se isplata starim umirovljenicima nad kojima je izvršena provjera statusa života, ističe  Stevanovićeva.

„To su umirovljenici koji su evidentirani još iz baze iz 2010. koju posjeduje Pododjeljenje za socijalnu zaštitu i koje je nadograđena u 2018. i 2019. godini. Izvršena je provjera života nad tim evidentiranim penzionerima i utvrđeno je da 10.314 umirovljenika će biti na isplati za koju je predviđeno 1.280.640 KM“, rekla je Stevanović.

 

Novi umirovljenici koji još nisu evidentirani za isplatu novčane pomoći, imaju mogućnost da se do kraja srpnja prijave kako bi ostvarili svoje pravo. Za evidenciju je nužno dostaviti posljednji ček dobivene mirovine, kao i kopiju tekućeg računa u banci.

 

„Jedan od uslova jeste da imaju prijavljeno mjesto prebivališta u Brčko distriktu gledajući dvije godine unazad, odnosno do 01.09.2018. godine i kao takvi ispunjavaju uslove da se nađu na isplati koja će se sprovesti u septembru ove godine“, kazala je Stevanović.

 

Stevanović dodaje kako će novčana pomoć biti u istom iznosu kao i prošle godine, odnosno od 50 do 150 KM, ovisno od visine mirovine koju umirovljenik prima.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com