Menu

Uskoro javni poziv za stipendiranje studenata iz Distrikta Istaknuto

 

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade vrši posljednje pripreme za objavljivanje Javnog poziva studentima drugih i viših godina, koji redovno pohađaju univerzitete, za dodjelu stipendija u školskoj 2019/20. godini.

„Kao i prošle, i ove godine, bi studenti koji sa validnom dokumentacijom apliciraju na Javni poziv, trebali dobiti stipendije. Očekujemo da nam prispije oko 160 aplikacija, a svakom studentu bi najkasnije u zadnjem kvartalu ove godine, trebalo biti uplaćeno, za svaki od deset mjeseci školske godine, po 200 maraka“, rekao je šef resornog odjeljenja Senad Osmanović.

Cijelom ovom procesu prethodiće i isplata novčanih nagrada za studente generacije na javnim univerzitetima u prošloj godini, a koji iz tehničkih razloga nisu obuhvaćeni u minulom ciklusu.

„Takvih studenata za sada imamo dva, a ukupan iznos novčane nagrade je 5.000 maraka, i novac za ove namjene već je osiguran u budžetu“, precizirao je Osmanović.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com