Menu

SDA Brčko uputila bajramsku čestitku Istaknuto

 

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, Organizacija SDA Brčko upućuje iskrene čestitke svim muslimanima u Brčkom, širom domovine i u dijaspori.
Ramazan smo proveli u specifičnim okolnostima i pokazali da smo narod koji gaji svoje duhovne vrijednosti bez obzira na stanje u kojem se zadesi.
Zbog toga, ali i drugih okolnosti koje su nas zadesile proteklog ramazana, možemo biti ponosni na činjenicu da smo iz ovog svetog mjeseca izašli kao dio društva koji je pokazao zavidan nivo društvene odgovornosti i discipline.
Bajram je izvrsna prilika da uberemo plodove našeg odricanja i da se prisjetimo svih prednosti koje sa sobom nosi solidarnost.
Ramazan nas uči plemenitosti i dobročinstvu, a Bajram predstavlja krunu naše žrtve i ukazuje nam na potrebu saosjećanja sa onima u potrebi. Uz sve navedeno, neizostavan dio treba da bude i
zahvalnost za sve blagodati kojima smo počašćeni.
Stoga, želimo da ove bajramske praznike provedete u miru i blagostanju sa vašim porodicama, komšijama i dragim ljudima.
Bajram je prilika da se prisjetimo značaja zajednice i neophodnosti napredovanja iste, stoga iskoristimo ove praznike da kao pojedinci ali i kolektiv budemo bolji.

 

Bajram šerif mubarek olsun!

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com