Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Uginuo aligator koji je preživio bombardovanje Berlina u Drugom svjetskom ratu Istaknuto

aigAligator iz Mississippija koji je preživio bombardovanje Berlina tokom Drugog svjetskog ratu te za kojeg se pogrešno tvrdilo da je pripadao nacističkom vođi Adolfu Hitleru, uginuo je u zoološkom vrtu u Moskvi.

"Naš aligator Saturn je preminuo od starosti. Imao je oko 84 godine, što je duboka starost", saopćeno je iz moskovskog zoološkog vrta.Saturn je poklonjen berlinksom zoološkom vrtu 1936. godine te je dopremljen iz SAD-a. Iz zoološkog vrta je pobjegao tokom bambardovanja 1943. godine, a britanski vojnici su ga našli nakon tri sedmice i predali ga tadašnjem Sovjetskom savezu. Tri godine kasnije se pojavio u zoološkom vrtu u Moskvi.


"Bila nam je čast čuvati Saturna 74 godine. Za nas on predstavlja cijelu eru bez pretjerivanja. Nadamo se da ga nismo razočarali", dodaje se u saopćenju.Ova vrsta aligatora obično živi 30 do 50 godina u divljini, piše BBC.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com