Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Nova opcija: YouTube će korisnike uskoro početi podsjećati da su “pretjerali” Istaknuto

youYouTube je zbog toga dodao novu funkciju koja će da podsjeti korisnike, ukoliko već dugo gledaju video-snimke, da je vrijeme za krevet

 

S obzirom na to da smo u posljednje vrijeme stalno bili kod kuće, mnogi pred ekranom laptopa ili mobilnog telefona provode više vremena nego ranije.

 

YouTube je zbog toga dodao novu funkciju koja će da podsjeti korisnike, ukoliko već dugo gledaju video-snimke, da je vrijeme za krevet.

 

Nova funkcija je liči na onu koja već postoji, odnosno podešavanje “podsjetnika”.

 

Ovdje možete da namjestite vrijeme na koje će vam izlazi poruka od sajta ili apliakcije, i možete sami da izaberete da li ćete odložiti poruku za 10 minuta, potpuno isključiti podsjetnik, ili prestati sa gledanjem i otići na spavanje.

 

Funkciju možete da uključite u podešavanjima svog naloga na sajtu, a onda samo izaberete “Remind me when it’s time to sleep”.

 

Dok ova opcija ne stigne za sve korisnike mobilnih telefona, aktivirajte sličnu funkciju u YouTube aplikaciji tako što ćete da izaberete sliku svog profila, pa onda “View Time ili “Time watched”, a zatim “Remind me to take a break”.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com