Menu

Predstavljen novi roman Suvada Alagića pod nazivom „„Nisam bandit ja sam pjesnik“ Istaknuto

 

„Nisam bandit ja sam pjesnik“, naziv je romana Suada Alagića, koji je u organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti Brčko, promovisan danas u njihovim prostorijama.

Mlada moderatorica Sajra Ramić, podsjetila je na početku da je promocija trebala biti u sklopu obilježavanja Dana distrikta, ali da je to odgođeno zbog pandemije korona virusa, tako da je održana tek danas.

Za ovaj roman, brčanska spisateljica Suada Malkoč Kovačević koja je danas predstavila ovu knjigu, kazala je da je specifična nova koncepcija, možda jedinstvena na ovom našem području, prenosi Radio Brčko.

„Knjiga je vrlo neobična, počevši od naslova koji je dug za roman, obično idu kraći naslovi, efektniji koji se lakše pamte. Najviše iznenađuje da sve što znate o romanu i kako on treba da izgleda, ovo knjiga to nije. Nema zajedničke radnji, niti glavnog lika. Ovo je specifična mješavina poezije i proze, kompilacija sedam kratkih priča i pjesama, gdje je autor izašao iz okvira ustaljenog što znamo o romanu. Međutim, kada se iščita, na kraju nađete poveznicu, sve te priče i pjesme imaju jedan motiv, a to je Brčko i područje oko njega. Dosta je autobigrafskog, tako d ana kraju ova knjiga ima radnju, ima i svoj glavni lik, a to je sam autor“, dodala je Malkoč Kovačević.

Naš sugrađanin i novinar, autor Suad Alagić istakao je da je nakon preko 30 godina objavljivanja i preko 30 naslova poezije i proze i 15 originala, kao već zreo pisac shvatio da je došlo vrijeme da napravi zaokret u tehničkom dijelu i napiše jedan ovakav roman gdje nema klasičnog junaka, odnosno u kojem je on glavni junak.

„Knjiga je rađena tehnikom lavirinta.Možete čitajući ovu knjigu da uđete u lavirint i da se pronađete. Možete na vlastiti rizik d auđete u roman „Nisam bandit ja sam pjesnik“ i da se zagubite. I treće, meni najdraža, najljepša i najiskrenija varijanta je nađete izlaz iz tog lavirinta. Zato što jeovo nastavak mog romana „Isidora i Sergej“ gdje su svi moji likovi završili tragično, a ovdje ipak kao pisac usuđujem se nuditi izlaz, nadu i spasenje. Izlaz ima, nade ima, svjetla ima samo ga treba tražiti“, rekao je Alagić.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com