Menu

Privredna komora Distrikta standardizovala rad, Niko Sadrić preuzeo mjesto predsjednika Istaknuto

 

Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH donesena je odluka o mandatnom periodu rukovodstva, pri čemu je Niko Sadrić, prema rotaciji rukovodstva, preuzeo mjesto predsjednika Privredne komore.

„Privredna komora Brčko distrika BiH zabilježila je značajne pomake i napredak, a broj naših članova kontinuirano raste. Protekli period je bio izazovan, ali je rukovodstvo Privredne komore uspješno standardizovalo rad i stvorilo konkretne akte bez kojih Privredna komora ne bi mogla da bude relevantna institucija“ izjavila je trenutna predsjednica Privredne komore Sanela Hadžajlić.

Od 2019. godine kada su registrovani ovlašćeni zastupnici, Privredna komora Brčko distrikta je ostvarila svoj angažman u komorskom sistemu i postala član udruženja koja doprinose ostvarivanju integriteta i djelatnosti Privredne komore.

„Niko Sadrić, koji je preuzeo poziciju predsjednika u narednih godinu dana, ja kao potpredsjednik i Dragan Đukić kao drugi potpredsjednik smo zajedno sa svim članovima i partnerima vratili snagu i značaj našoj lokalnoj Privrednoj komori, a rad na daljem razvoju ostaje naš osnovni zadatak“ rekla je Hadžajlić.

Na sjednici Skupštine Privredne komore usvojeni su i značajni dokumenti kojim je standardizovan rad komore i saradnja sa privrednim subjektima. Usvojeni su Pravilnik o radu Skupštine Privredne komore, Statut i Program rada Privredne komore Brčko distrikta. Takođe, na sjednici su usvojeni i Izvještaj o radu za periodu 2019. do 31.05.2020. godine, Finansijski izvještaj za 2019. godinu i Finansijski plan za 2020. godinu.

„Rezultati koji su predstavljeni u usvojenom Izvještaju o radu, ali i svi planovi za narednu godinu potvrđuju značaj Privredne komore. Naša primarna uloga je partnerstvo sa privrednicima čiji interes zastupamo, a koji prepoznaju kvalitet našeg rada i nalaze podršku za zajedničko ostvarivanje privrednog potencijala“ dodala je Hadžajlić.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com