Menu

Nova brčanska koalicija: Otvoreni smo za sve iz “lijevog političkog spektra” Istaknuto

 

Nezavisni zastupnici u brčanskom Parlamentu Suad Burić i Adnan Drapić, upriličili su danas susret sa novinarima. Na pres konferenciji je najavljena koalicija Socijal demokrata-Enver Bijedić-Tuzla, u čije ime se obratio Suad Burić i Brčanske inicijative, koju predvodi Adnan Drapić. Osnov zajedničke izborne platforme je davanje šanse mladim i stručnim ljudima, kojima je u prvom planu borba za prosperitet Brčkog.

„Zahtijevaćemo pooštravanje mjera u dodjeli grantova, potom javnih sredstava za podsticaje u privredi i poljoprivredi, a zarad jačanje razvoja ekomije. Zadatak je promjeniti i princip konkursnih procedura, kako bi intervjui bili što objektivniji, odnosno zapošljavanje u javnom sektoru bilo što transparentnije i podjednako dostupno svima“, rekao je u ime koalicije Suad Burić.

Koalicija, poručeno je danas ostaje otvorena za sve pojedince i političke partije koje baštine program takozvanog „lijevog spektra“. Koalicija će na predstojećim izborima priliku dati mladim ljudima sa liste. „Upravo stoga pozivam mlade, da se priključe našoj koaliciji, tiim prije jer će im biti pružena istinska šansa, koju vjerujem da će znati iskoristiti“, rekao je Adnan Drapić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com