Menu

Brčko: U posljednje dvije sedmice registrovano 48 migranata Istaknuto

migrrrNa području Brčko distrikta u proteklih 15 dana evidentirano je 48 migranata, rekao je šef Službe za poslove sa strancima BiH u Brčkom, Jovan Stojičić.

On je naveo da su migranti tvrdili da su u Brčko došli iz Hrvatske, željezničkim mostom preko rijeke Save.

 

Stojičić je istakao da se broj migranata koji prolaze kroz Brčko povećao nakon popuštanja mjera, te da ih je u aprilu i maju registrovano tek petoro.

 

Svi oni su prebačeni u Azilantski centar Delijaš u Sarajevo, a tokom njihovog boravka u Brčkom nije bilo nikakvih problema.

 

U Brčkom je u posljednjih godinu dana registrovan 61 migrant.

 

“Njih 24 je reklo da su prijeklom iz Iraka, 11 iz Palestine, 10 iz Sirije, osmoro iz Maroka, petoro iz Bangladeša, po jedno lice bilo je iz Libije, Avganistana i Alžira. Svi su tražili azil i mi smo ih uputili da se jave u azilantski centar u Sarajevu. Među njima je bilo 16 djece”, rekao je Stojičić.

 

Stojičić je dodao da migranti kod sebe nisu imali lične dokumente i da nisu pravili nikave probleme tokom prolaska kroz Brčko.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com