Menu

Brčko: Svi će moći da se bave politikom kao izabrani zvaničnici, ali ... Istaknuto

Trg mladih Brcko7Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je danas Srni da mnogi nisu zadovoljni rješenjima iz reformskih propisa koji su usvojeni u Brčkom, zbog gubitka privilegija koje njihova primjena donosi.

 

Milić je naglasio da se to odnosi, prije svega, na Zakon o budžetu i Zakon o udruženjima i fondacijama, koji uvode više reda u izdvajanje grantova, kao i na novi Zakon o radu i odluku o uspostavljanju registra zaposlenih i njihovih primanja u javnom sektoru.

 

On je istakao da su činjenicu da će ostati bez duplih primanja na osnovu novog Zakona o radu pojedinci shvatili potpuno dramatično, jer im je to, očigledno, bio jedan od najvažnijih motiva za bavljenje politikom.

 

“Radi javnosti treba pojasniti da će, prema novom Zakonu o radu, svi moći da se bave politikom kao izabrani zvaničnici, ali uz prethodno zamrzavanje prava iz radnog odnosa u javnim preduzećima i drugim pravnim licima koja formira distrikt”, rekao je Milić.

 

Milić je rekao da ne odbacuje mogućnost da će se pojaviti prijedlozi za izmjene tih propisa, s obzirom na to da su takvim pojedincima lični motivi primarni u obavljanju političkih funkcija, ali se nada da je većinsko raspoloženje, ipak, drugačije.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com