Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Manifestacija “Dani bošnjačke kulture 2020” prolongirana za jesen Istaknuto

 

Tradicionalna, jedanaesta po redu, manifestacija „Dani bošnjačke kulture 2020“ zbog pandemije će biti prolongirana, najvjerojatnije, na jesen, prenosi Radio Brčko.

Sead Golić, u ime organizatora “Bošnjačke kulturne zajednice „Ihlas“, ističe da je program spreman, te da je predviđeno više kulturnih događaja, od kojih promocije pet knjiga istaknutih bosanskohercegovačkih književnika i koncert bošnjačkih duhovnih pjesama ilahija i kasida uz učešće zbora “Hazreti – Hamza”.

“Ove godine smo panirali i izložbu slika “Portreti istaknutih uglednih građana Brčko distrikta” mlade umjentice iz Brčkog Ajše Memišević. Tu je i postavka fotografija naše sekcije, te smotra KUD-ova iz BiH, Srbije i Hrvatske”, kaže o programu Golić, podsjećajući da, pored ostalog, namjeravaju i ovaj put organizirati Festival narodnih pjesama i sevdalinki uz sudjelovanje izvođača iz naše zemlje i susjedstva pod vodstvom maestra Džihada Polića.

Organizacija festivala narodnih pjesama i sevdalinke uz učešće izvođača iz BiH i susjedstva bit će održana u skladu s mjerama Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com