Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

I dalje je upaljen alarm, u petak stiže velika promjena vremena Istaknuto

nevreme tanjug 1U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano, toplo i sparno vrijeme, poslije podne nestabilno sa kišom mjestimično i dnevnom temperaturom od 25 do 30, na jugu i sjeveru do 32 stepena Celzijusova.

 

Jutro će biti pretežno sunčano, ponegdje sa maglom oko rijeka i po kotlinama.

 

Tokom dana preovladavaće uglavnom sunčano i sparno vrijeme, dok će u zapadnim i centralnim krajevima biti nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima lokalno praćenim grmljavinom.

 

Puhat ćeslab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

 

Žuti alarm

 

Žuti meteoalarm koji upozorava na moguće grmljavinske procese upaljen je danas za veći dio BiH, a za područje Mostara i Trebinja upozorenje se odnosi na visoku temperaturu i do 35 stepeni Celzijusovih, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

U Republici Srpskoj grmljavinski procesi očekuju se na području Banje Luke i Foče, kao i Prijedora, gdje se upozorava i na temperaturu do 32 stepena.

 

U Federaciji BiH grmljavina i lokalni pljuskovi očekuju se na području Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna.

 

Prognoza za naredne dane

 

U petak će u Bosni sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Hecregovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslije podne na sjeveru Hercegovine lokalno može pasti kiša. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35 stepeni.

 

U subotu će u Bosni se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima na sjeveru i istoku Hercegovine su izgledni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje od 31 do 35 stepeni.

 

U nedjelju u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bone je povremeno moguća slab kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 34 stepena.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36 stepeni.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com