Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Husović i Izetbegović osudili napade i prijetnje Bošnjacima u Crnoj Gori Istaknuto

izetbegovicBakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) razgovarao je telefonom sa Rafetom Husovićem, predsjednikom Bošnjačke stranke o situaciji u Crnoj Gori i napadima kojima su nakon izbora izloženi Bošnjaci, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

 

Iz Bošnjačke stranke navode da su Izetbegović i Husović osudili napade i prijetnje upućene pripadnicima bošnjačkog naroda, naglašavajući da od institucija Crne Gore očekuju odlučnu akciju u pronalasku i kažnjavanju počinilaca, te sprečavanju novih napada, prijetnji i provokacija.

 

Tokom razgovora je naglašeno da niko ni u regiji ni u svijetu ne smije ostati ravnodušan prema prijetnjama “novom Srebrenicom” u Pljevljima, niti se takve prijetnje i napadi smiju ignorisati.

 

Husović je informisao Izetbegovića da je Bošnjačka stranka zadovoljna vlastitim izbornim rezultatom, s obzirom na to da su umjesto dosadašnja dva osvojena tri mandata, čime je Bošnjačkoj stranci omogućeno formiranje samostalnog kluba u Skupštini Crne Gore.

 

Izetbegović je čestitao Husoviću na izbornom rezultatu Bošnjačke stranke, te ga zamolio da Bošnjacima prenese poruke podrške i solidarnosti rukovodstva SDA.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com