Menu

Da li je pretjerala s reakcijom? Izračunata brzina loptice kojom je Đoković pogodio sutkinju Istaknuto

djokoIzbacivanje Novaka Đokovića sa US Opena je i danas glavna tema u svijetu sporta.

 

 

Đoković je izbačen nakon što je poslije 11. gema prvog seta nepromišljeno udario lopticu koja je pogodila linijsku sutkinju meča Lauru Clark.Clark je odmah pala na teren i borila se da dođe do daha, što se može vidjeti i na snimku kamere koja je bila iza nje.Organizatori su odlučili izbaciti Đokovića sa turnira, a Clark je dobila mnogobrojne prijetnje jer mnogi smatraju da je pretjerala s reakcijom.Ipak, jedan korisnik Twittera je izračunao kolikom brzinom je loptica putovala kroz zrak kada je pogodila Clark.Naime, s obzirom na dobro poznate dimenzije terena lako je izračunati razdaljinu između Đokovića i sutkinje u trenutku kada je najbolji teniser svijeta udario lopticu.
Loptica je prešla razdaljinu od 10,9 metara u roku od 0,3 sekunde, što znači da je išla brzinom od čak 130,8 kilometara na sat.S obzirom da je Clark pogođena direktno u vrat, čini se ipak da nije simulirala, te da je stvarno ostala u jednom trenutku bez daha.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com