Menu

Brčko: Komunalno vrši kontrolu i zamjenu zastarjelih vodomjera u stambenim zgradama Istaknuto

vodomjer malaUposlenici Radne jedinice vodovod i kanalizacija Javnog preduzeća Komunalno Brčko već nekoliko mjeseci sprovode aktivnosti na kontroli i zamjeni vodomjera na daljinsko očitanje u induvidualnim stambenim jedinicama u stambenim zgradama na području Brčkog.

„U pitanju je blizu 6.000 vodomjera koji su ugrađeni u stanove još prije 15 do 18 godina i koji se moraju servisirati odnosno zamijeniti jer mnogi od njih su prestali očitavati potrošnju vode iz raznih razloga“, kazala je Nataša Katanić v.d. šefa ove Radne jedinice.

 

Iako svi ovi radovi i troškovi oko kontrole i zamjene vodomijera padaju na teret JP Komunalno, uposlenici ovog  preduzeća se sve češće susreću sa nesaradnjom vlasnika koji ne dozvoljavaju ulazak u stanove kako bi se izvršila započeta aktivnost.

 

Nataša Katanić ističe da većinu problema izaziva što su svojevremeno vodomjeri ugrađeni u zid kupatila ili kuhinje, a u međuvremenu su vlasnici stanova izvršili dodatne građevinske radove kojima se onemogućuje pristup vodomjeru.

 

Iz JP Komunalno Brčko pozivaju vlasnike stanova u kojima su ugrađeni vodomjeri na daljinsko očitanje prije deceniju i više da dozvole ulazak zaposlenih iz ovog preduzeća kako bi ova aktivnost bila završena na obostrano zadovoljstvo isporučioca i korisnika ove usluge.

 

Mirsad Arnautović

https://radiobrcko.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com