Menu

Asocijacija mladih SDA Brčko organizirala akciju čišćenja mjesta sekundarne masovne grobnice na Goricama Istaknuto

as 2Članovi AM SDA Brčko distrikta BiH, danas su organizirali akciju čišćenja mjesta sekundarne masovne grobnice u Brčkom, tačnije u naselju Gorice, gdje su u prethodnom ratu zakopana tijela stradalih Bošnjaka i Hrvata.

 

 Ovo nije prvi put da AM SDA Brčko organizira ovakvu vrstu akcije, prethodno su to uradili i prošle godine.Iz Asocijacije poručuju kako su oni svjesni dešavanja u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu, te da je njihova dužnost da se sjećaju, ali i vode računa o stratištima i stradanjima nevinih žrtava.Također, navode kako će uskoro uputiti zvaničnu inicijativu nadležnima da se ovo mjesto označi putokazima, i da se, u skladu sa tim obilježi i državnim simbolima.Učesnik današnje akcije Vedad Zeherović kaže kako je u proteklom ratu bio zarobljen sa porodicom, i da je u tom periodu doživio strašne traume. On kaže kako su na ovom mjestu, koje je danas čistio, pronađeni posmrtni ostaci njegovog oca i tetka, te da je ovo jedna od najvećih masovnih grobnica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
„Ponosan sam na ovu omladinu okupljenu oko Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH, i hvala im što drugu godinu za redom čuvaju ovo mjesto i podsjećaju na dešavanja koja su se zbila na ovom području“, ističe ZeherovićTvrdi kako je njegova želja da se ovo nikada i nikome ne ponovi, i da se nada da nikoga više neće zadesiti njegova sudbina.Iz Asocijacije poručuju kako su zahvalni nadležnima u Odjeljenju za javnu bezbijednost pri Vladi Brčko distrikta BiH na pomoći prilikom prikazivanja mapiranog puta za minsko-eksplozivne naprave.

as 9as 9as 9as 9as 9as 9as 9as 9as 9

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com