Menu

Građani Srbije koji se nalaze u BiH, od petka će se, pri povratku kući, morati javljati epidemiologu i porodičnom ljekaru Istaknuto

 

Građani Srbije koji se nalaze u inozemstvu, samim tim i u Bosni i Hercegovini, morat će se po povratku u matičnu zemlju javiti epidemiologu i svom porodičnom ljekaru, odlučeno je na sjednici Kriznog štaba.

Kako piše Blic, ova odluka stupit će na snagu u petak 18. septembra u 18 sati, tako da svi građani koji ljetuju u inostranstvu imaju vremena da se vrate u Srbiju.

“Ono što je veoma bitno je da su sve zemlje u okruženju bilježile porast broja novozaraženih. Crna Gora se nalazi na trećem mestu, na tom spisku su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kod nas je situacija znatno povoljnija. Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u tim zemljama da se vrate u Srbiju do petka. Od petka u 18 sati se uvodi nadzor za sve putnike koji ulaze iz tih zemalja da bi se smanjio rizik. Apelujemo na sve građane da se vrate u svoju zemlju, jer ćemo nakon toga imati drugačiji režim”, rekla je zamjenica direktora Instituta Batut i članica državnog Kriznog štaba, Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je istakla da je nadzor od 10 dana po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.
“Ove zemlje smo naveli jer se tu nalazi najveći dio naših građana. U dosta zemalja je gora epidemiološka situacija nego u našoj zemlji”, dodala je Kisić-Tepavčev.

Izvor: https://radiosarajevo.ba

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com