Menu

Edin Džeko potpisuje za Juve na dvije godine, koliko će zarađivati? Istaknuto

 

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao postati igrač Juventusa.

Italijanski mediji sinoć su objavili kako su Roma i Napoli dogovorili sve detalje vezane za transfer Arkadiusza Milika u Rim, što otvara vrata Dijamantu na putu ka Torinu.

I naslovnice jutrašnjih novina u Italiji posvećene su kapitenu Zmajeva.

Pojedini pišu kako nije isključeno da u transfer budu uključen Mattia De Sciglio kojeg bi Juve poslao u Romu, s tim da će Rome tražiti i određeni novčani iznos. S druge strane, realnija je opcija da Stara dama otkupi Džekine papire, a sada je u pitanju samo za koju "cifru".

Nedavno se pisalo da su klubovi postigli dogovor i da će Juve platiti obeštećenje od 10 miliona eura, plus dva miliona eura bonusa. Sada Roma pokuša dignuti cijenu do 15 miliona, ali to su sitnice...

Džeko bi sa Juventusom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, zadužit će broj devet, koji je nosio i u Romi, a godišnje bi trebao zarađivati sedam miliona eura (U Romi imao godišnju plaću od 7,5 miliona eura).

Posao bi mogao biti obavljen ovo sedmice, odnosno samo da Milik kaže "da" i stigne u Rim. I dok se čekaju zvanične potvrde iz klubova navijači Stare dame su već poželjeli dobrodošlicu kapitenu Zmajeva i "obukli" su mu crno-bijeli dres.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com