Menu

Daleko u planinama: U Panami otkrivena masovna grobnica povezana sa sektom, izvodili nasilne egzorcizme Istaknuto

panPolicija u Panami je saopćila da istražuje masovnu grobnicu za koju se vjeruje da sadrži posmrtne ostatke osoba koje su ubili pripadnici sekte.

 

Istražitelji nadgledaju uklanjanje skeletnih ostataka iz grobnice koja je otrivena u sjeverozapadnoj regiji Ngabe-Bugle. Žrtve se povezuju sa sektom koja je ranije izvodila nasilne egzorcizme.

 


Javni tužitelj Azael Tugri je rekao da su istražitelji morali pješačiti deset sati kroz planine kako bi došli do masovne grobnice.Lokacija je udaljena oko 350 km od Panama Cityja, piše BBC."U ovoj fazi nije moguće ustanoviti broj žrtava niti njihov spol", rekao je Tugri.Svi posmrtni ostaci se šalju u mrtvačnicu u provinciji Chiriqui gdje će biti obavljena forenzička analiza.Policija je uhapsila navodnog vođu sekte New Light of God povezane s masovnom grobnicom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com