Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Privredna komora Brčko distrikta na sastanku sa Udruženjem privrednika Burse Istaknuto

 

Članovi rukovodstva Privredne komore Brčko distrikta BiH održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja privrednika grada Burse. Ovom prilikom razgovarano je o značaju koji privredna saradnja između Turske i BiH ostvaruje, kao i o mogućem izvozu i uvozu poljoprivrednih proizvoda iz Bosne i Hercegovine u Tursku i iz Turske u BiH. Takođe, govoreno je o uvozu poljoprivrednih mašina i dijelova za poljoprivredne mašine iz Turske, pri čemu je Brčko distrikt prepoznat kao značajna lokacija.
Privredna komora Brčko distrikta, koja vodi računa o interesima privrednika u Brčko pozdravila je inicijativu turskih privrednika pri čemu je dogovoreno da će se nakon zahtjeva za konkretnu saradnju, koji će dostaviti turski predstavnici, biti upriličen i novi sastanak na kome bi se razgovaralo o konkretnim mjerama koje Privredna komora može preduzeti kako bi se inicijativa realizovala.
Na sastanku je najavljena i mogućnost otvaranja zastupništva firme iz Burse koja se bavi proizvodnjom traktora i dijelova za traktore.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com