Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Srušio se vojni avion u Srbiji nedaleko od granice s BiH Istaknuto

 

U okolini Loznice u Srbiji, u ataru sela Brasina, nedaleko od granice s BiH srušio se vojni avion MiG 21, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Avion je pao u blizini sela Brasina, na obroncima Gučeva. Prema prvim informacijama riječ je o vojnom avionu u kojem su bila dva vojna pilota, piše Telegraf. Za sada nema potvrđenih informacija o poginulim osobama.
"Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi", saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Nezvanično, povrijeđen je i mještanin u čije je dvorište pao avion.
Na mjesto događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje osiguravaju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.
"Kako tvrde očevici, avion je u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku i napravio krug. Poslije toga čula se strašna buka. Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi o kojem avionu je riječ, vojnom ili civilnom. Vatrogasne jedinice odmah su upućene na mjesto nesreće", piše lokalni portal InfoLo.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com