Menu

02 970x100 px2

Selektor Sjeverne Irske otkrio tajnu uspjeha: Vježbali smo penale prije mjesec dana Istaknuto

siSelektor nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Ian Baraclough kaže da su njegovi igrači još prije mjesec dana vježbali penale znajući da bi to moglo odlučiti pobjednika polufinala baraža za odlazak na Euro protiv BiH, što se na kraju i desilo.

 

Nogometaši BiH i Sjeverne Irske nakon 120 minuta odigrali su 1:1, pa su gosti nakon boljeg izvođenja penala izborili finale i stigli na samo korak od plasmana na Evropsko prvenstvo. Njihov selektor nakon meča je rekao da su znali da bi penali mogli biti ti koji će odlučiti pobjednika."Utakmica je bila nervozna i poprilično izjednačena, a kada smo najavljivali meč, govorili smo o pripremi za svaki mogući scenarij... Vježbali smo penale na prošlomjesečnom okupljanju, ali i prethodnih dana, što se moglo vidjeti s izmjenama na kraju", rekao je Baraclough.Nakon toga, on je rekao da je očekivao nastup Gojaka i Hodžića od prve minute, ali da se već sada on i njegov tim moraju okrenuti narednom meču."Teško je komentarisati utakmicu dok se sve ne slegne, bilo je dosta emocija, a mi smo znali da je BiH snažna na nekoliko pozicija u timu. Moram reći i da smo očekivali nastup Gojaka i Hodžića", kaže selektor Sjeverne Irske, koji je na kraju pričao o susretu protiv Slovačke u finalu play-offa:"Nismo očekivali nikog, bili smo fokusirani na sebe, ali sigurno je da bi naši navijači željeli da se igra meč protiv Irske. Sve je, ipak, bilo fokusirano na naš večerašnji prolazak dalje, a sada se moramo okrenuti narednom meču, 90 ili 120 minuta igre, odnosno eventualne penale, kako bi otišli na Euro", dodao je Baraclough.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com