Menu

02 970x100 px2

Mesari na tržnici zaleđenim mesom gađali aktiviste za zaštitu životinja (VIDEO) Istaknuto

mes0U Londonu je zabilježen nesvakidašnji incident kada su mesari najurili aktiviste za zaštitu životinja i vegane koji su izašli na proteste na gradskoj tržnici.

 

Obračun se desio nakon što su demonstranti grupe Direct Action Everywhere (DxE) pokušali organizovati demonstracije na tržnici Smithfield u glavnom gradu Velike Britanije, ali su ih neprijateljski mesari pozvali da se udalje s ove lokacije. Nakon što to nisu željeli učiniti, mesari su nasrnuli na njih, piše Russia Today.


U video snimcima koji kruže društvenim mrežama može se vidjeti borba između aktivista i mesara u bijelim mantilima.

"Mesari na tržnici u Londonu napadaju miroljubive aktiviste koji se jednostavno bore za zaštitu životinja", napisali su iz grupe DxE u opisu videa na Facebooku.

Aktivisti tvrde da su ih mesari gađali jajima i zaleđenim mesom, ali i posipali hladnom vodom. Iz tržnice Smithfield su izvijestili da se ovaj incident desio u petak 9. oktobra, ali nisu davali više informacija.


DxE je međunarodni pokret koji djeluje na području Velike Britanije, a bori se, između ostalog, protiv nasilnog ponašanja prema životinjama. Članovi ove grupe prethodno su vandalizirali McDonald'sov prodajni prostor lažnom krvlju.

 

Video - https://twitter.com/i/status/1315012312470900738

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com