Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Sljedeće sedmice nema nastave u školama, od večeras rad ugostiteljskih objekata do 22 sata Istaknuto

nasta66Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru distrikta Brčko Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama od ponedeljka 2.11.2020. godine do petka 6.11.2020.godine, odnosno pet radnih dana.

Naloženo je Odjeljenju za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovo počnu raditi, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa.

 

Naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje od danas, 30.10. 2020. godine pa u narednih sedam dana ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 22:00 časa.

 

Nalaže se Kriznom štabu zdravstva da dostave prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama u cilju utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

 

Nalaže se Kriznom štabu zdravstva da do utorka dostavi preporuku na koji način će biti održavani skupovi u okviru predizborne kampanje.

 

Štab za zaštitu i spasavanje će analizirati situaciju na terenu i dalje postupati u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com