Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko: Ugostitelji nezadovoljni najnovijom odlukom o skraćivanju radnog vremena Istaknuto

Trg mladih Brcko7Udruženje ugostitelja Brčko distrikta izrazilo je svoje nezadovoljstvo Odlukom Kriznog stožera kojom im je od proteklog petka radno vrijeme ograničeno do 22.00 sata. Time im se, poručuju iz Udruženja, narušava poslovanje, te se dodatno dovodi u pitanje egzistencija ugostitelja u Distriktu.

Predsjednik Udruženja, Edin Bećirović, ističe kako smatra da se ovom odlukom neće poboljšati epidemiološka slika u Distriktu.

 

„Kafići su radili i u petom i šestom mjesecu, nemamo podatak da smo mi izvor zaraze. Ni jedan djelatnik u ugostiteljstvu do sada nije bio zaražen koronavirusom. Smanjenje radnog vremena samo dodatno pogoršava kompletno ugostiteljstvo. Nećemo moći opstati“, rekao je Bećirović.

 

Dodao je kako bi ova odluka mogla utjecati i na pogoršavanje situacije, iz razloga što se ljudi, tražeći alternativu kafićima, sve više okupljaju na privatnim posjedima, gdje se ne poštuju propisane mjere, dok se situacija u lokalima, poštivanjem epidemioloških mjera, može donekle kontrolirati.

 

Pojedini ugostitelji su se sami odlučili na nove korake po pitanju mjera, poput mjerenja temperature gostiju na ulazu, ograničavanje broja gostiju i organiziranja distance, ističući kako ne bježe od mjera, te kako će ih nastojati i dalje provoditi.

 

I Simbad Ahmetović, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Brčkom, ističe kako se ova odluka negativno odrazila na već oslabljeno poslovanje ugostitelja.

 

„Otkazali smo muziku dogovorenu za petak i subotu, otkazali smo sve ove naredne vikende. Broj gostiju je jako smanjen u svim lokalima. Dosta ljudi neće da izađu u grad jer je radno vrijeme do 22.00 sata i ne vide prostor za provod“, kazao je Ahmetović.

 

Ugostitelji su i ovom prilikom apelirali na vlast da upriliče sastanak i donesu nove mjere koje će ugostiteljima pomoći pri opastanku poslovanja. Ukoliko se to ne dogodi, poručuju kako će biti primorani organizirati proteste, a postoji mogućnost i da će doći do zatvaranja ugostiteljskih objekata.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com