Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Oduzete cigarete u vrijednosti od 20.550 KM Istaknuto

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH privremeno su oduzeli 3.918 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrijednosti 20.550 KM, koje su bile sakrivene u kombiju.

 Cigarete su otkrivene prilikom kontrole vozila na putnom pravcu Sarajevo-Konjic, a bile su sakrivene u posebno preuređenim dijelovima kombija i namijenjene crnom tržištu u BiH, saopšteno je iz UIO BiH.

Aktivnosti na terenu sprovedene su prema instrukcijama Tužilaštva i Suda BiH.

I ova pljenidba rezultat je akcije “Stop švercu” koju je pokrenula UIO s ciljem sprečavanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina, te bilo kakvog oblika nezakonite trgovine i utaje indirektnih poreza.

Protiv lica kod kojeg je pronađena akcizna roba ovlašteni službenici UIO podnijeće Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

UIO poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com