Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Zahtjev za ostvarivanje prava na glasanje birača koji su pozitivni na COVID-19, u izolaciji ili hospitalizovani Istaknuto

2020 07 21 Slika Izborna komisijaCentralna izborna komisija BiH propisala je proceduru ostvarivanja prava na glasanje birača koji su pozitivni na COVID-19 ili birača kojima je određena izolacija/samoizolacija ili su hospitalizovani putem posebno formiranog mobilnog tima.

 

  1. A)               Birači pozitivni na COVID-19 i hospitalizovani birači dostavljaju Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH: 

-           medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 ili

-           dokaz da je birač hospitalizovan, 

  1. B)                Birači kojima je određena izolacija/samoizolacija dostavljaju Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH: 

-           akt sanitarnog inspektora kojim se određuje izolacija/samoizolacija biraču. 

Zahtjev za prijavu glasanja putem „Posebno formiranog mobilnog tima“ s navedenom dokumentacijom dostavlja se Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH najkasnije u roku od 72 sata prije dana izbora lično (putem e-maila ili faksa) ili putem drugog lica na adresu Dr. Abdulaha Bukvice br. 1, tel./faks: 049 / 218-177, e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

ZAHTJEV ZA PRIJAVU  

 

Birači obuhvaćeni gore spomenutim kategorijama kojima je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 sata prije dana izbora zahtjev za glasanje su dužni dostaviti odmah, a birač kojem je dijagnosticirano navedeno oboljenje na dan izbora zahtjev za glasanje može dostaviti na sam dan izbora.

                                                                                                                                      

Predsjednica Izborne komisije Brčko distrikta BiH

Mr. sc. Andrea Mrkonjić

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com