Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Pojačana dezinfekcija javnih površina i ustanova Istaknuto

 

Odjel za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta u skladu s naredbama Kriznog stožera, s novim valom koronavirusa pojačao je aktivnosti na području dezinfekcije javnih površina i ustanova.
Uz svoje standardne aktivnosti, Odjel je proteklog tjedna ponovno pokrenuo aktivnost dezinfekcije stambenih objekata u gradu i pojedinim mjesnim zajednicama. Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije Odjela, rekao je kako aktivnosti dezinfekcije provode u suradnji s higijensko-epidemiološkom službom Distrikta.

„Uradili smo dezinfekciju svih stambenih zgrada naselja Ilićka, a danas smo tretirali i stambene zgrade na Burića brdu. Proteklog tjedan smo dezinficirali sve alternativne smještaje u Brki, Bukviku, Ivicima, Grbavici, Ceriku, Rahiću te naselja Prutače i Topoli“, rekao je Hasanbašić.

U procesima dezinfekcije u vrijeme epidemije COVIDa-19 svakodnevno je uključen cjelokupan profesionalni sastav Odjela, JP Komunalno, nevladine organizacije te tridesetak volontera.

„Svakovnevno se vrši dezinfekcija javnih objakata na kojima je veća frekvencija boravka ljudi, a na pojedinim objektima dezinfekcija se radi svaki drugi dan“, dodao je Hasanbašić.

On je rekao kako imaju dostatnu količinu sredstava za dezinfekciju, s tim što su im jedino smanjene zalihe alkohola, a čija će nabava uskoro krenuti u proces realizacije.

Odjel za javnu sigurnost, naglašava Hasanbašić, ima potpisane memorandume o suradnji s tridesetak nevladinih organizacija iz oblasti zaštite i spašavanja, a s kojima gotovo svakodnevno surađuju, posebno u vrijeme epidemije koronavirusa.

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com