Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Nastava u srednjim i osnovnim školama u Distriktu počinje u srijedu Istaknuto

skol99Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH danas je na sjednici donio odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama u Distriktu počinje u srijedu, 18. 11. 2020. godine.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će učenici u srednjim školama imati nastavu naizmjenično po pola odjeljenja sedmično, dok će nastava u osnovnim školama biti nepromijenjena. 

 

„Srednjoškolci će ići naizmjenično, odnosno pola odjeljenja jednu sedmicu, a druga polovina narednu sedmicu. Kada su u pitanju osnovci, oni će ići kao i do sada, tj. po već utvrđenom protokolu iz prethodnog perioda. Također, svi časovi koji se ne održe trebali bi biti nadoknađeni u zavisnosti od situacije s pandemijom. Nadam se da neće više biti pogoršanja epidemiološkog stanja i da će se školska godina uspješno privesti kraju“, kazao je Osmanović napominjući da je u toku i dezinfekcija škola. 

 

Prema njegovim riječima Odjeljenje za obrazovanje priprema i zakonske regulative, izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koje će se odnositi na online nastavu. 

 

„To je na sjednici Vlade otvoreno još prije petnaest dana i čekamo sjednicu“, kazao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com