Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Mladen Grujičić u Srebrenici vodi ispred Alije Tabakovića s 2.595 glasova Istaknuto

 

U Srebrenici, iako su na izborni dan oba kandidata za načelnika proglasila pobjedu, trenutno, većinom izbrojanih glasova, vodi Mladen Grujičić, no još uvijek nisu prebrojani važni glasovi za Bošnjake iz Federacije BiH i inostranstva.
Zbog specifičnosti sistema baze podataka Centralne izborne komisije BiH rezultati brojanja glasova u Srebrenici još uvijek nisu obnovljeni, međutim većina jeste prebrojana.
Član Općinske izborne komisije iz Srebrenice Zekerijah Hadžić kazao nam je da je izbrojenim glasovima na redovnim biračkim mjestima utvrđena razlika od 2.596 glasova u korist aktuelnog načelnika Mladena Grujičića koji je nastupio u ime koalicije "Zajedno za Srebrenicu".
Još uvijek je ostalo da se izbroje glasovi koje su prikupila dva mobilna tima, glasovi iz inostranstva, raseljenih osoba u Federaciji BiH te glasovi s jednog redovnog biračkog mjesta "Dom kulture".
Iz zajedničke liste "Moja adresa Srebrenica", čiji kandidat je bio Alija Tabaković, su ranije istakli da će se Grujičićevo vodstvo izgubiti prebrojavanjem glasova iz Federacije i glasova poštom iz inostranstva.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com