Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

U Brčkom razgovarano kako spasiti ugostiteljstvo i turizam u vrijeme pandemije Istaknuto

ugostitelji8Udruženje ugostitelja Brčko distrikta bilo je danas domaćin sastanka na kojem su sa kolegama u ovoj branši iz entiteta, razgovarali o trenutnim problemima u ugostiteljstvu i turizmu, prouzrokovanim pandemijom, te načinima kako pomoći ovoj privrednoj grani i zaposlenima u njoj.

 

 

Ugostiteljstvo i turizam su dvije grane privrede koje su zbog posljedica koje je prouzrokovala pandemija korona  virusa, ali i odluka nadležnih tijela u entitetima i Brčko distriktu, proteklih mjeseci pretrpjele najteže posljedice i dovele većinu poslodavaca u ovim djelatnostima na ivicu zatvaranja privrednih subjekata.

 

Nakon što su se proteklih mjeseci brčanski ugostitelji u više navrata obraćali Kriznom štabu i Vladi Brčko distrikta za pomoć u prevazilaženju ove veoma teške situacije, što po njima nije urodilo plodom, danas je u Brčkom održan sastanak predstavnika ugostitelja iz cijele BiH.

 

Na sastanku je zatraženo aktivnije uključivanje svih nivoa vlasti kako bi se sa konkretnim mjerama pomoglo da bruto plate radnika zaposlenih u ove dvije privredne grane budu subvencionisane, a pravna lica oslobođena raznih parafiskalnih nameta koji dodatno otežavaju njihov rad.

 

Predstavnici iz ove dvije branše su na sastanku u Brčkom donijeli zaključak da će od sada u svojim zahtjevima zajednički nastupati prema svim nivoima vlasti u BIH.

 

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com