Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Smanjen broj migranata u Brčko distriktu Istaknuto

dw migrantiNa području Brčko distrikta u 2020. godini zabilježeno je ukupno 92 migranata kojima su izdate potvrde za smještaj u azilski centar.

 

 

Sa takvim potvrdama migranti se upućuju u Sarajevo, gdje se dalje procesuiraju. Svi legitimirani migranti na području Brčko distrikta zatečeni su bez osobnih dokumenata. Kada ih legitimira Policija Brčko distrikta, uzimaju se otisci prstiju te se na osnovu toga legitimiraju.

 

Brčko distrikt za migrante predstavlja tranzitno odredište, a na njihov zahtjev izdaje im se potvrda za smještaj u migrantski centar u Sarajevu ili Bihaću.

 

Šef službe za strance Brčko distrikta BiH Jovan Stojićić ističe da Policija Brčko distrikta u proteklom periodu nije zabilježila nijednu krivičnu prijavu koja se odnosi na kršenje javnog reda i mira.

 

Do sada u Brčko distrikriktu Policija Brčko distrikta nije zabilježila nijedan ekscesni događaj izazvan od strane migranata.

 

Izvor: BDC TV

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com