Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko: Zbog izmjena Zakona o koroni do daljnjeg nema isplata Istaknuto

novc77Zbog izmjena i dopuna zakona o koroni u Brčko distriktu koje su urađene prije mjesec dana, do daljnjeg nema isplata podsticaja temeljem ovog zakona. Problem su i nedostajuća sredstva.

Pero Gudeljević, šef Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu pojasnio je da je temeljem odluke Skupštine Brčko Distrikta, Vladi, odnosno Odjelu za privredni razvitak, sport i kulturu ostavljena mogućnost da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima osmisli program „mjesec za mjesec“.

Na osnovu toga Odjel za privredni razvitak, sport i kulturu podnio je zahtjev u rebelansu budžeta Brčko distrikta za ovu godinu od 1,5 miliona KM kako bi počeli rješavati nadoknadu tih sredstava od petog mjeseca ove godine.

 

Novaca u ovom trenutku za te namjene nema, tako da nove mjere za podsticaje ne mogu biti ni predložene.

 

„Za treći i četvrti mjesec ove godine isplaćeno je oko 8,5 miliona KM za te namjene, a analizom tih isplata uočeno je da se kriteriji moraju postaviti na drugačiji način. Zbog toga je taj zakon i izmijenjen kako bi se sve mjere mogle prilagođavati ovisno o situaciji“, još je kazao Gudeljević.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com