Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Prije sredine decembra kreće vakcinisanje Amerikanaca protiv Covid-19 Istaknuto

 

Sjedinjene Američke Države se nadaju da će početi kampanju vakcinisanja protiv Covida-19 prije sredine decembra, čim dobiju odobrenje Agencije za hranu i lijekove (FDA), izjavio je u nedjelju Moncef Slaoui, glavni naučni savjetnik američkog programa za vakcinisanje protiv covida-19.

- U roku od 24 sata od odobrenja, vakcine kreću i dolaze na područja na kojima ih savezne države žele - rekao je Slaoui za CNN.

U pitan je o očekivanom datumu prvih vakcinisanja u Sjedinjenim Državama, odgovorio je kako očekuje da bi to moglo biti dan nakon odobrenja, 11. ili 12. decemar. Također je izjavio kako se nada da bi kolektivni imunitet mogao biti postignut do maja.

- Uz razinu učinkovitosti od 95 posto, vakcinisanje 70 posto stanovništva bi omogućilo pravi kolektivni imunitet. To bi se moglo dogoditi u maju .Nadam se smanjenju negativne percepcije vakcina, to će nam btii od presudne pomoći - naglasio je.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com