Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Čestitka dogradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade prigodom Dana državnosti BiH Istaknuto

 

Poštovani građani Brčko distrikta BiH!

Sad već poprilično davnog, 25. studenog 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), na kojem su položeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine i donesena odluka naroda BiH da njihova zemlja „koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska bude zajednica u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih Srba, Hrvata i Muslimana“.

Zato je nemjerljiv značaj tog povijesnog datuma kako za državu Bosnu i Hercegovinu tako i za njene građane. Bosna i Hercegovina očuvala je svoju multietničnost i baštinu utemeljenu na suživotu svih naroda koji u njoj žive.

Još jednom podsjećamo da je 25. studenog – Dan državnosti BiH potvrdio identitet i državnost Bosne i Hercegovine, označio obnovu tisućljetne povijesne državne tradicije naše domovine te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.

Upućujemo vam, poštovani građani Brčko distrikta BiH, najsrdačniju čestitku prigodom ovoga velikog praznika naše domovine. Istodobno smo puni nade da će odluke ZAVNOBiH-a ostati trajni pečat državnosti naše zemlje.

 

Glavni koordinator  Vlade        Dogradonačelnik
Sead Šadić                            dr.Anto Domić

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com