Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Michael Jordan donirao dva miliona dolara za gladne Istaknuto

michael jordanMichael Jordan donirao je bankama hrane dva miliona dolara zarađenih od prodaje prava na ESPN-ovu dokumentarnu seriju "Posljednji ples", koja je kroz njegovu posljednju sezonu u Chicago Bullsima obradila njegovu karijeru i uspon do šest naslova NBA prvaka

“U ovim izazovnim vremenima i godini nezamislivih teškoća uzrokovanih covidom-19 važnije je nego ikada zastati i zahvaliti. Ponosan sam što doniram dodatnu zaradu od ‘Posljednjeg plesa’ organizaciji ‘Hranimo Ameriku’ i njenim bankama hrane u Sjevernoj i Južnoj Karolini te Chicagu kako bismo pomogli nahraniti gladne Amerikance”, objavio je Michael Jordan.

 

Jordan je za učestvovanje u Emmyjem nagrađenom “Posljednjem plesu” zaradio četiri miliona dolara i najavio da će svu zaradu proslijediti neprofitnoj mentorskoj organizaciji “Prijatelji djece”, koja je posvećena prekidanju kruga generacijskog siromaštva. Nedavno je donirao i sedam milijuna dolara za siromašne.

 

Iako su mu tokom igračke karijere često zamjerali da ne koristi dovoljno svoj utjecaj kako bi ukazivao na društvenu nepravdu, Jordan je nedavno obećao donirati 100 miliona dolara, u razdoblju od deset godina, organizacijama koje su posvećene borbi za rasnu ravnopravnost.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com