Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Brčko: JP Komunalno angažovano na zimskom održavanju saobraćajnica isključivo u gradu Istaknuto

kom888JP “Komunalno Brčko” će ove zime obavljati poslove zimskog čišćenja i održavanja saobraćajnica, trotoara i drugih pješačkih površina u gradu Brčkom.

Tri druga izvođača su angažovana za zimsko održavanje saobraćajnica u ruralnim područjima Distrikta te brčanskoj obilaznici.

 

Na osnovu okvirnog sporazuma sa JP „Putevi Brčko“, potpisanom još u julu ove godine, JP „Komunalno Brčko“ će tokom zimskog režima na održavanju javnih saobraćajnica, od 15.11.2020. do 15.04.2021. godine biti angažovano na održavanju prohodnost puteva i ulica na teritoriji grada Brčkog.

 

“U skladu sa odredbama ugovora, preduzeće je formiralo Štab zimske službe, obezbijeđena su vozila i mehanizacija za čišćenje ulica, trotoara i šetališnih zona kao i dovoljne količine posipnog materijala”, istakao je  Majazudin Vehabović pomoćnik direktora za Logistiku u ovom preduzeću.

 

Osim JP Komunalnog koje će održavati saobraćajnice u gradu, angažovana su još tri izvođača koja će održavati puteve u istočnom i zapodanom dijelu distrikta te brčansku obilaznicu.

 

Podsjećamo građane da se održavanje kolovoza vrši u skladu sa prioritetima:

 

  • Prioritet I – magistralni putevi, regionalni putevi, glavne gradske saobraćajnice i pješačke zone
  • Prioritet II – ulice II prioriteta, trotoari ulica I i II prioriteta, mostovi, parkovske staze i stepeništa, javne parking površine kao i pješačke staze
  • Priporitet III – ulice III prioriteta, prilazi objektima mjesnih zajednica i ostale javne saobraćajne površine.

 

Zona prvog prioriteta u slučaju padavina mora biti u potpunosti očišćena najduže dva sata po prestanku padavina. Ulice drugog prioriteta, održavaju se neprekidno, a moraju biti potpuno očišćeni u periodu od osam sati od momenta prestanka snježnih padavina. Zona trećeg prioriteta, mora biti potpuno očišćena u periodu od 24 sata od momenta prestanka snježnih padavina.

 

Foto: JP “Komunalno Brčko”

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com