Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

U Modriči uhapšene dvije žene zbog falsifikovanja PCR testova Istaknuto

 

U Modriči su uhapšene dvije žene osumnjičene za falsifikovanje pi-si-ar /PCR/ testova.

Riječ je o licima čiji su inicijali D.M.Đ. i S.D, koja su osuminjičena za krivično djelo falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Uhapšene su osumnjičene da su, kako se navodi, od neutvrđenog dana ove godine do 8. decembra od građana zahtjevale i primale određeni iznos novca za koji bi im napravile lažni PCR test na virus korona, s namjerom da sebi omoguće pritivpravnu imovinsku korist, a drugim licima, u većini slučajeva, nesmetano putovanje i rad u inostranstvu.

Hapšenje su juče u okviru akcije “Retest” izvršili pripadnici MUP-a Srpske, u saradnji sa dobojskom policijom, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Modriči.
Pretresi su izvršeni na više lokacija i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšrenjem navedenih krivičnih djela.

Uhapšene će danas uz izveštaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com