Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Brčko: Zovičkoj školi prva nagrada iz državnog natjecanja u poznavanju prometa Istaknuto

svi sudionici natjecanja iz zovika s direktorom 640x470Da veličina škole nije presudna za postizanje dobrih rezultata, ponovno su potvrdili učenici JU Jedanaeste osnovne škole iz Zovika. Na natjecanju iz poznavanja prometa, u kojem su sudjelovali učenici više od 500 osnovnih škola iz cijele BiH, učenik sedmog razreda Anto Frančešević osvojio je prvo mjesto.

 

 

Pitali smo nastavnika Martina Starčevića, koji vodi prometnu sekciju u JU Jedanaestoj osnovnoj školi, da nam objasni kakav je bio proces natjecanja.

 

Natjecanje se, kao što znate, održalo online što je bilo za nas nešto novo. S obzirom na to da je kvalifikacijsko natjecanje bilo početkom listopada, nismo imali previše vremena za pripremu. Četiri učenika naše škole: Anto Frančešević, Lea Grgić, Marko Pejić i Lorena Grgić, sudjelovali su na kvalifikacijskom natjecanju, a Anto Frančešević prošao je u finale. Anto je ovo shvatio jako ozbiljno te za finalno natjecanje, koje se održalo 23. listopada 2020. godine, nije bilo teško pripremiti učenika kojega oblast prometa prilično zanima. Stoga, doista treba pohvaliti učenika za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju, i moram priznati da nas je ova pobjeda, s obzirom na veliku konkurenciju, prijatno iznenadila. Sve čestitke Anti Frančeševiću!-kazao je nastavnik Starčević.

 

 

Učenik Anto Frančešević nije krio svoje zadovoljstvo.

 

Natjecanje je bilo neobično, s obzirom na to da se odvilo online i to je za mene bilo jedno lijepo iskustvo. Zadovoljan sam i veoma sretan zbog ovoga uspjeha. Smatram da će mi znanje koje sam stekao iz oblasti prometa biti od velike koristi u budućnosti – rekao je Anto.

 

Ravnatelj škole Nenad Ivanović još je jednom istakao važnost ovog uspjeha, kako za školu tako i za Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

 

Naša škola, iako mala, poznata je po uspjesima učenika na natjecanjima osnovnih škola u Brčko distriktu. Ovoga puta, želimo s ponosom istaknuti da je jedan od naših učenika ostvario prvo mjesto i na državnom natjecanju iz oblasti prometno-obrazovnog natjecanja što je veliki uspjeh kako za učenika tako i za našu školu i Brčko distrikt. Sve čestitke Anti Frančeševiću na velikom uspjehu i dostojnom prezentiranju naše škole – istaknuo je ravnatelj Ivanović.

 

Ovo natjecanje tradicionalno organizira bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK). Novost je bila ta što se odvijalo na daljinu. Za osvojena prva tri mjesta u konkurenciji učenica i prva tri mjesta u konkurenciji učenika, osigurane su nagrade.

 

Pobjednik ovoga natjecanja Anto Frančešević iskreno zahvaljuje organizatoru na vrijednoj nagradi.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com